Maisemaristeily Puulalla, 12 hlöä (maks)

  • Puulavesi tunnetaan isojen järvilohien ja järvitaimenten valtakuntana, Suomen parhaimpana kalastusvesistönä. Puula on Suomen paras raukkijärvi. Puula on myös historiallinen erämaajärvi ainutlaatuisten nähtävyyksiensä ansiosta. 1800-luvun puolivälissä veden pintaa laskettiin 1.78 metriä, jolloin näkyviin tuli aaltojen loiskeessa muovautuneet kalliopylväät, joita ei Suomesta löydy Puulan lisäksi kuin Ahvenanmaan ja Kotkan edustalta, ei tosin niin paljoa ja niin kauniita kuin Puulalla.
  • Puulan kalliomaalaukset ovat maakunnallisesti arvokas luontokohde. Maalauksiin on kuvattu ihmis- ja hirvifiguuri sekä aurinkovene. Vaikeakulkuisuuden takia venekyyti on paras tapa tutustua historialliseen maalaukseen.
  • Puulalla kannattaa tutustua myös korkeisiin pahtaseiniin, valuvaan rakkakivistöön, kallioseinämään muodostuneeseen saarnastuoliin ja sen vieressä olevaan karhunpäähän. Matkalla näkee myös nähtävyyksistä vaikuttavimman, hyllymäisesti kohoavat seinät, jotka luovat kirkkomaisen tunnelman. Sitä korostaa Puulan nimikkolinnun, kuikan, terävä huuto.
  • Maisemaristeilyn ohjelma suunnitellaan aina teidän toiveittenne mukaan, näin saamme parhaimman kokonaisuuden teidän risteilylle. suunniteltaissa esim. mistä satamasta lähdemme matkaan, rantaudummeko matkan aikana mihin saareen nauttimaan, joko kipparin valmistamia retkieväitä vai haluatteko kenties ottaa oman eväsrepun mukaan ja mihin eri nähtävyyksiin haluaisitte tutustua.
Edellinen

Tulosta